Apa sing Halal? Apa Tegese Dadi Sertifikasi Halal?

Halal asale saka basa Arab lan tegese pas utawa ijin. Miturut standar lan peraturan diet Halal, proses sertifikasi pengadaan, panyimpenan, pangolahan, kemasan, transportasi, lan proses produk liyane ing bidang panganan, obat-obatan, kosmetik, lan sapiturute diarani sertifikasi Halal, lan produk sing wis lulus sertifikasi Halal sing cocok kanggo konsumen Muslim kanggo nggunakake lan mangan.

Diet Halal ngindhari kekejeman marang kewan lan ora ngrusak lingkungan. Muslim mung mangan panganan halal, lan non-Muslim uga patronize panganan halal. Sertifikat Halal minangka jaminan manawa produk kasebut cocog karo syarat diet utawa gaya urip umat Islam. Sertifikasi Halal ningkatake kemampuan pasar produk kasebut. Yen sampeyan ngekspor utawa ngrancang ngekspor menyang negara kanthi mayoritas konsumen halal, Sertifikat Halal bakal ngidini sampeyan nyukupi syarat penting negara ngimpor.

Alasan utama kanggo entuk sertifikasi halal yaiku kanggo nglayani masyarakat sing ngonsumsi Halal kanggo nyukupi kabutuhan halal. Konsep halal ditrapake kanggo kabeh jinis barang lan layanan ing saben dinane umat Islam.

Panjaluk ing saindenging jagad kanggo produk Sertifikasi Halal saya mundhak. Populasi Muslim ing Timur Tengah, Afrika Lor lan Kidul, Asia Kidul lan Kidul, Rusia, lan China wis mbledhos, nyedhiyakake bathi gedhe kanggo pasar panganan. Saiki, rong pasar paling gedhe kanggo produk Halal yaiku Asia Tenggara lan Timur Tengah. Ana 400 yuta konsumen Muslim ing wilayah kasebut.

Pasar halal minangka produk sing bisa ditampa miturut peraturan Halal lan cocog karo budaya Muslim. Saiki, pasar HALAL kalebu enem sektor utama: panganan, lelungan, fashion, media lan hiburan, farmasi, lan kosmetik. Panganan saiki nyekel pangsa pasar utama kanggo

62%, nalika wilayah liyane kayata fashion (13%) lan media (10%) uga berkembang kanggo narik kawigaten konsumen liyane lan liyane.

Bahia El-Rayes, partner ing AT Kearney, ngandika: "Muslim nggawe saklawasé seprapat saka populasi donya lan minangka klompok konsumen duwe bagean gedhe saka pasar. Bisnis, utamane ing negara-negara Barat, kudu nggatekake Saiki ana kesempatan sing jelas kanggo nandur modal ing produk lan layanan HALAL lan entuk manfaat saka pasar sing berkembang kanthi cepet.

Adhedhasar pangerten ing ndhuwur lan penekanan babagan sertifikasi HALAL, perusahaan kita nglamar sertifikasi HALAL menyang organisasi SHC. SHC minangka badan sertifikasi sing diakreditasi dening Pusat Akreditasi GCC lan wis diwenehi wewenang dening pamrentah Uni Emirat Arab, Malaysia, Singapura, lan negara liya. SHC wis entuk pangenalan bebarengan karo institusi HALAL utama ing donya. Sawise pengawasan lan audit SHC, produk perusahaan kita entuk SERTIFIKAT HALAL.

Produk sing disertifikasi HALAL utamane yaiku mint tanpa gula, kayata mint tanpa gula rasa strawberry, mint tanpa gula rasa lemon, mint tanpa gula rasa semangka, lan mint tanpa gula rasa seafood. Bahan mentah saka permen tanpa gula utamane yaiku sorbitol, sucralose, lan rasa lan wewangen sing bisa ditonton sing diprodhuksi dening perusahaan Roquette sing kondhang. Ing antarane, sorbitol akeh digunakake ing panganan lan omben-omben kanggo ngganti gula tradisional kanggo nyuda isi kalori. Sorbitol mung duwe rong pertiga kalori saka gula meja biasa lan bisa nganti 60% rasa manis. Kajaba iku, sorbitol ora dicerna kanthi lengkap ing usus cilik, lan sisa-sisa senyawa kasebut mlebu ing usus gedhe, ing kono difermentasi, utawa dirusak dening bakteri, nyuda jumlah kalori sing diserap. Kapindho, sorbitol uga asring ditambahake ing panganan kanggo wong sing nandhang diabetes amarga pengaruhe mung sithik ing tingkat gula getih dibandhingake karo pemanis tradisional kayata gula meja. Ora kaya gula, alkohol gula kaya sorbitol ora njalari bosok untu, mula asring digunakake kanggo nggawe permen karet tanpa gula lan obat-obatan cair. US Food and Drug Administration (FDA) wis ngakoni manawa alkohol gula kaya sorbitol bisa migunani kanggo kesehatan lisan. Iki adhedhasar panaliten sing nemokake yen sorbitol bisa nyuda risiko rusak untu dibandhingake karo gula meja.

Ing tembung, produk kita ora mung disertifikasi HALAL, sing cocog banget kanggo konsumen Muslim, nanging uga cocog kanggo konsumen non-Muslim sing ngurmati keamanan lan kualitas panganan. Entuk sertifikat HALAL tegese tingkat kualitas produk kita pantes dipercaya. Yen sampeyan uga ngerteni pentinge sertifikasi HALAL lan kasengsem karo produk kita, hubungi kita!


Wektu kirim: Aug-18-2022